Márton nap

Bélszín Budapest módra

Bélszín Budapest módra
(A recept 5 főre vonatkozik)

Hozzávalók:

  • Brazil marhabélszín 2kg+ 5 darab 200 grammos formázott steak (https://oceanfood.hu/termek/brazil-marhabelszin-2kg-db/)
  • Libamáj (Prémium minőség) I. osztály 5 darab 1cm vastag szelet (https://oceanfood.hu/termek/libamaj-premium-minoseg/)
  • Perdisacca Buža 0,5L – Díjnyertes extra szűz olivaolaj 100 gramm (https://oceanfood.hu/termek/perdisacca-buza-05l/)
  • Vaj 82% zsírtartalmú 150 gramm
  • Kockázott bacon 70 gramm
  • Salotta hagyma 50 gramm  1cm-es kockára vágva
  • TV paprika 50 gramm  1cm-es kockára vágva
  • Kápia paprika 50 gramm  1cm-es kockára vágva
  • Paradicsom 50 gramm  concassé vágva (magozott, hámozott, kockázott)
  • Kész lecsó 50 gramm  apróra vágva
  • Fagyasztott zöldborsó 600 gramm
  • Vargánya gomba, kockázott 250 gramm
  • McCain Steak House Fries 1 kg  (https://oceanfood.hu/termek/mccain-steak-house-fries/)
  • Só, bors
  • Cukor 1 teáskanál

Tálalás:

  • Lapos tányér három szélső pontjára evőkanállal borsópürét helyezünk.
  • Középre a burgonyából fészket formázunk, majd ráhelyezzük a bélszínt, valamint a bélszín tetejére egy szelet libamájat.
  • A zöldség ragunkból a hús egyik felére kanalazunk úgy, hogy kevés lehulljon a burgonyára illetve a tányérra.
  • További díszítésként a hús tetejére helyezhetünk petrezselyem levelet vagy 1-2 szelet fekete szarvasgombát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük