Bélszín Budapest módra
(A recept 5 főre vonatkozik)
Hozzávalók:
- Brazil marhabélszín 2kg+ 5 darab 200 grammos formázott steak (https://oceanfood.hu/termek/brazil-marhabelszin-2kg-db/)
- Libamáj (Prémium minőség) I. osztály 5 darab 1cm vastag szelet (https://oceanfood.hu/termek/libamaj-premium-minoseg/)
- Perdisacca Buža 0,5L – Díjnyertes extra szűz olivaolaj 100 gramm (https://oceanfood.hu/termek/perdisacca-buza-05l/)
- Vaj 82% zsírtartalmú 150 gramm
- Kockázott bacon 70 gramm
- Salotta hagyma 50 gramm 1cm-es kockára vágva
- TV paprika 50 gramm 1cm-es kockára vágva
- Kápia paprika 50 gramm 1cm-es kockára vágva
- Paradicsom 50 gramm concassé vágva (magozott, hámozott, kockázott)
- Kész lecsó 50 gramm apróra vágva
- Fagyasztott zöldborsó 600 gramm
- Vargánya gomba, kockázott 250 gramm
- McCain Steak House Fries 1 kg (https://oceanfood.hu/termek/mccain-steak-house-fries/)
- Só, bors
- Cukor 1 teáskanál
Tálalás:
- Lapos tányér három szélső pontjára evőkanállal borsópürét helyezünk.
- Középre a burgonyából fészket formázunk, majd ráhelyezzük a bélszínt, valamint a bélszín tetejére egy szelet libamájat.
- A zöldség ragunkból a hús egyik felére kanalazunk úgy, hogy kevés lehulljon a burgonyára illetve a tányérra.
- További díszítésként a hús tetejére helyezhetünk petrezselyem levelet vagy 1-2 szelet fekete szarvasgombát.