Hozzávalók

A húshoz:

  • 1 kg marhabélszín
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Bors
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • Gombás réteghez:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 vöröshagyma
  • 500-600 gramm gomba (többféle is lehet)
  • 2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 csomag leveles tészta/ vegán leveles tészta (kb. 550 gramm)
  • 1 tojás

Elkészítés

Egy nagy serpenyőbe melegítsük elő az olajat, majd dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Az apróra vágott gombát hozzáadjuk és addig sütjük, amíg a gombából kiengedett folyadék elpárolog, és picit megpirul. Közben sózzuk, borsozzuk.

Húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a petrezselymet és tegyük félre hűlni.
Majd egy másik serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk körbe a bélszínt, oldalanként kb. 2 percig.
Ha szép kérget kapott kívülről, vegyük ki a serpenyőből és még melegen kenjük le a dijoni mustárral. Szintén hagyjuk hűlni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A levelestésztát kiterítjük és belekanalazzuk a gombás keveréket úgy, hogy a tészta széleit szabadon hagyjuk.
Ennek a közepére helyezzük a bélszínt, majd minden oldalról becsomagoljuk a leveles tésztával a húst.
Kiterítjük a másik levelestésztát is és egy tésztarácsozó henger segítségével megformázzuk.
A becsomagolt ételre helyezzük, a széleit aláhajtogatjuk, majd levágjuk. Ez fontos lépés, hogy átsüljön az egy réteg tésztánk.

Tegyük a Wellingtont egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le tojással. A tésztát szurkáljuk meg pár helyen, hogy a keletkező gőz távozni tudjon.
Toljuk a sütőbe kb 50 percre, majd hagyjuk 10 percig hűlni, mielőtt szeletelnénk.

További receptek