Lazac hajók a hűvösebb napokra

Készítsd el Cserháti Tamara isteni lazacos receptjét!

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac (kb. 600 gramm) – terméket linkelni
  • 4 sütőpapír
  • Zöldségek, amiket szerettek (én brokkoli, gombát, vöröshagymát használtam)
  • 4 evőkanál olívaolaj, só
  • A szószhoz:
  • Keverj össze egy tálban:
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °-ra. Vágjunk fel minden lazacot, hosszában és “nyissuk ki” őket. A sütőpapírt hajtogassuk össze, a végeit kössük meg és bontsuk ki csónak formára.
Tegyük bele a zöldségeket, locsoljuk le olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és helyezzük bele a halakat. Öntsük le a szósszal és tegyük be a sütőbe 25 percre.

További receptek