Leírás
A vajhal az egész világon népszerű alacsony kalóriatartalmú tengeri halkülönlegesség. A köznyelvben a halfajt több néven is szokták emlegetni: fehér húsú tonhal, olajhal, Hawaii vajhal. Húsa homogén, fehér színű és kifejezetten lágy. Ha nagy mennyiségben fogyasszuk egyszerre – 15 dekától nagyobb mennyiségben, akkor a hal húsában található gempylotoxin nevű anyag miatt hasmenést okozhat. Ettől függetlenül is egy zseniálisan lágy különlegesség, mely krémes és finom. Ajánlott szusiként fogyasztva.
A nálunk kapható vajhal gyorsfagyasztott, szeletelt formában, bőr és szálka mentesen érhető el. Így előkészítése a kiolvadás után hamar megvan, élvezeti értéke a frissel megegyező, mivel a fogyasztásos, mélyhűtéses technológia óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. A feldolgozás már a halászat közben megkezdődik. Így a fagyasztott termékeink szinte a frissel megegyező gasztronómiai élményt nyújtanak.
Rendeld meg házhozszállítással és próbáld ki!