Leírás
AZ M ROUGE MÓDSZER
Akárcsak az M rosé és a fehérborok esetén – talán
szokatlan egy vörösbornál – itt is a frissességben
való záráson van a hangsúly. A Minuty
alkalmazott eljárása szerint gondosan válogatják a
syrah-t, a mourvèdre-t, a grenache-t és egy kis
mennyiségben cabernet-t majd rövid ideig tartó
macerációval feldolgozzák őket. Ezzel érik el a
selymes szájérzetet és gyümölcsös lecsengést.
AZ M ROUGE ZAMAT
Rubinvörös színe mellett erősen aromás.
Robbanásszerűen hatnak a vörös bogyók,
áfonya, málna és ribizli. Később visszafogottabb,
de ugyanúgy megmaradnak a bogyós
gyümölcsök, mint például a feketeribizli.
Legvégül az édesgyökér íze tör magasra.
AZ M ROUGE ÉLMÉNY
Egy bor, amely szinte minden ízhez és
pillanathoz illik. Kínáljuk 12 és 14° között,
évszaktól függően. Vacsora előtti italként is
kiváló. Remekül párosítható olivás ételekkel,
rillette-el és bármilyen pácolt hússal. Kiválóan hat
együtt sós palacsintával, pub-klasszikusokkal,
vagy akár házi fogásokkal, mint például grillezett
sajt, tatár, borjú- vagy marhapörkölt. Ami pedig
a tenger gyümölcseit illeti, tálaljuk garnélarákkal,
osztrigával medvehagyma ecetben vagy füstölt
hal sashimi-vel.