Leírás
Château Minuty ROSE et OR MÓDSZER
Kizárólag kézzel szedett és csak a pincészet saját területeiről
származó szőlőből készül. A teljes borászat (160ha) HEV
minősítéssel rendelkezik 2019 óta. Kézzelfogható bizonyítéka a
pincészet fáradhatatlanságának ahogy a fenntartható és minőségi
folyamatok tökéletesítésén dolgoznak. A termőterület növekedése
ellenére nagy hangsúlyt fektetnek a talajtípustól függően
meghatározott talajtakaróra. A szőlőt minden esetben kézzel
szedik, tökéletesen érett állapotban. A termőhelyek három
terroirból állnak: Gassin, a borászat a maga fantasztikus helyeivel
kristálypala talajjal, Vidauban, a régóta fennálló termőhely
mélyvörös agyag talajjal és Ramatuelle, homokos talajjal és
lenyűgöző tengerre néző kilátással, könnyű tengeri szeles érintéssel.
A Grenache a cuvée 80%-át teszi ki, amellyel intenzívebbé teszi a
bor testét, és ehhez csatlakozik a Cinsault frissessége és a Rolle sós
és fehér gyümölcsös jegyei.
A bor alapja a Jean-Etienne és François által válogatott 100%-os saját
súlyon préselt és héjon áztatott gyümölcslé. A héjon ázó bort a saját
súlyuknál fogva, csak a gravitáció segítségével beleengedik a hordókba,
majd óvatosan állványra kerülnek és megkezdődik az alkoholos
erjesztés drasztikus hőmérsékletszabályozással. Mint minden más
Minuty rozé esetében, itt sem alkalmazható malolaktikus erjesztés.
Château Minuty ROSE et OR ZAMAT
Ez az évjárat az eleganciáról szól. A napsütést idéző aromái a frissen
szedett érett gyümölcsöktől kezdve a szőlőtől az őszibarackig és
körtétől a dinnyéig. Ízében telt és ropogós, erőteljes mégis tiszta, mint
az ízesített forrásvíz.
Château Minuty ROSE et OR ÉLMÉNY
Nyáron hidegen (8-10°), az év többi részében pedig hűvösen (10-12°)
kínáljuk. A Rose et Or cuvée finomsága és teste azt eredményezi, hogy
sokféle ételhez illik, mivel kiemeli a fűszereket. Tenger gyümölcseihez
ajánljuk, osztrigához, garnélarákhoz, kagylóhoz és egzotikus vagy ázsiai
ételekhez, például pad thai-hoz vagy kreol fűszerezésű ételekhez.
Gyönyörűen együttműködik tejszínes ételekkel, szárnyasokkal,
salátakkal. Ideális klasszikus előételekhez, mint a sárgadinnye és a
pármai sonka. A Bouillabaisse-al vagy hasonló hallevesekkel
fantasztikus párosítás. Desszertekhez is kiváló, mint például a fiatal
kemény sajtokhoz