Lazac hajók a hűvösebb napokra
A lazac rendkívüli tápértékének, kivételes ízének és gazdag omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelő ínyencek körében, sőt, még talán még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik a halat.
A vadlazac a tengeri és óceáni tápláléknak köszönhetően rendkívül értékes tápanyagforrás. Amellett, hogy alacsony kalóriájú, és minimális telített zsírsav mellett magas fehérjetartalommal rendelkezik, kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak.
Készítsd el Cserháti Tamara isteni lazacos receptjét!
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac (kb. 600 gramm)
- 4 sütőpapír
- Zöldségek, amiket szerettek (én brokkoli, gombát, vöröshagymát használtam)
- 4 evőkanál olívaolaj, só
- A szószhoz:
- Keverj össze egy tálban:
- 10 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °-ra. Vágjunk fel minden lazacot, hosszában és “nyissuk ki” őket. A sütőpapírt hajtogassuk össze, a végeit kössük meg és bontsuk ki csónak formára.
Tegyük bele a zöldségeket, locsoljuk le olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és helyezzük bele a halakat. Öntsük le a szósszal és tegyük be a sütőbe 25 percre.