Polip galíciai módra
A galíciai konyhának legalább annyira fontos része a polip, mint a szegedinek vagy a bajainak a ponty, elkészítése is éppolyan egyszerűnek tűnik, mint a halászléfőzés, mégis csak keveseknek megy igazán jól. Akinek már okozott gyomorpanaszt a polipból készült étel, az tudja, mennyire fontos a frissesség - éppen ezért ajánljuk, hogy tőlünk rendeld!
RECEPT
Elkészítés:
- A polipot megtisztítjuk, kivágjuk a felesleges részeket(csőr, szemek), szódabikarbónás vízben áztatjuk fél órán keresztűl utána folpack alatt kiklopfoljuk.
- Olivaolajat, vörösbort, vizet felrakunk főni amit fokhagymával, bazsalikommal, egyéb zöldfűszerrel, chilivel (ízlés szerint), babérlevéllel és feketeborssal ízesítünk.
- Körülbelül fél óra alatt készre főzzük.
- Az előfőzött burgonyát meglocsoljuk oliva olajjal és a sütőben megpirítjuk.
- A polipot forró grillen megsütjük, összekeverjük a burgonyával és csípős (vagy édes) paprikával meghintjük.